Servicedeskmedewerker inburgering

Een keurmerkinstituut. Ze geven een kwaliteitskeurmerk aan dienstverleners die zich op de juiste manier inzetten om mensen te helpen op de arbeidsmarkt. Regelmatig controleren ze de kwaliteit van de dienstverleners die actief zijn in re-integratie, inburgering en loonwaardebepaling.

Solliciteer

Wie zoeken we?

Vind jij het leuk om mensen te woord te staan en ziet het als een uitdaging om oplossingen te vinden voor complexe vragen? Hou je van organiseren en je ziet jezelf graag als een spin in het web? Ben jij collegiaal en werkt graag in teamverband? Ben jij maatschappelijk betrokken en in hoofdlijnen op de hoogte van thema’s als inburgering, re-integratie en loonwaarde. Je kunt na een inwerkperiode goed zelfstandig werken. Dan hebben wij een mooie uitdagende baan voor jou en ga je aan de slag als servicedesk medewerker inburgering.

Als servicedeskmedewerker inburgering beantwoord je mail en telefoon, maar heb je ook regelmatig overleg met collega’s om af te stemmen of nieuwe initiatieven op te pakken. Je zorgt ervoor dat alle processen goed verlopen en dat klanten onze dienstverlening als prettig ervaren, ook als de boodschap negatief is. Jouw voornaamste aandachtsgebied is Inburgering. Dit houdt in dat je op de hoogte bent van de regelgeving en ontwikkelingen op dit gebied, of zorgt dat je hierin de weg vindt, en dat je jouw collega’s bijpraat op die onderwerpen. Ook zal je met stakeholders en samenwerkingspartners op dit gebied overleggen om de dienstverlening te verbeteren. Tevens zal je ook klanten bedienen op vraagstukken rondom re-integratie en loonwaarde.

De Servicedesk is het kloppend hart van de organisatie. Hier komen alle lijnen samen. Onze keurmerkhouders bellen en mailen met vragen. Samenwerkingspartners, zoals certificerende instellingen die voor ons de kwaliteitsaudits doen en onderzoeksbureaus die de klanttevredenheidsonderzoeken uitvoeren, nemen contact op om te overleggen. Nieuwe richtlijnen vanuit het ministerie van SZW worden hier getoetst op uitvoerbaarheid. Communicatie naar klanten en stakeholders wordt op de Servicedesk afgestemd. Tevens voeren de medewerkers de kennismakingsgesprekken met aspirant keurmerkhouders en beoordelen ze de auditrapporten. De afdeling bestaat uit 5 fte en is daarmee de grootste waar ongeveer 15 fte werkzaam is. Dienstverlening en kwaliteit zijn belangrijke waarden voor het team.

Wat neem je mee?

Voor de functie van servicedesk medewerker inburgering is het van belang dat je beschikt over:
- Je hebt MBO niveau vier of HBO werk- en denkniveau;
- Je hebt minimaal twee jaar werkervaring in een voor deze functie relevante rol;
- Je hebt aantoonbare ervaring met klantcontact, binnen een professionele werkomgeving;
- Je beheerst het Nederlands goed, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat wordt er geboden?

Een afwisselende en dynamische baan van tussen de 32 en 40 uur per week, in eerste instantie op uitzendbasis en bij goed functioneren in dienst bij de opdrachtgever, een bruto maandsalaris tussen de € 2.500,- en € 3.500 afhankelijk van opleiding en ervaring.

Sollicitatieprocedure

Is deze baan jou op het lijf geschreven? Wacht dan niet langer en reageer direct! Dit kan via de sollicitatiebutton 'solliciteer'. Mocht jij meer informatie over deze functie willen, neem dan contact met ons op via 030 - 2 33 11 44 of mail ons via potterstraat@u-bossuitzendbureau.nl.

Uren 40.00
Regio UTRECHT

Inschrijving

De onderstaande velden met een ! zijn verplicht.

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
CV gegevens

CV upload

Bladeren
Werkervaring, motivatie of omschrijving
Nog 900 tekens toegestaan.