Hub Administrator

Een organisatie in de maritieme sector.

Solliciteer

Wie zoeken we?

Als Hub Administrator communiceer je pro-actief en ben je het aanspreekpunt voor lokale port-agents en klanten. Je controleert en verwerkt de scheepsrekeningen. Ook realiseer je zoveel mogelijk kostenbesparingen en op basis van de KPI’s stel je rapporten & overzichten op voor onze klanten. In samenwerking met je Account Manager bepaal je de dagelijkse prioriteiten, signaleer je tijdig problemen en uitdagingen en je zoekt naar oplossingen om een constante kwaliteit van de dienstverlening te bereiken en waar mogelijk te verbeteren.

Onze Hub afdeling beheert een solide wereldwijd netwerk van agentschappen. Wij leveren agentuurdiensten in alle havens via onze eigen kantoren en via geselecteerde zakenpartners. Door dit partnerschap wordt de hoogste lokale expertise, in combinatie met wereldwijde kennis en ervaring, gegarandeerd aan onze opdrachtgevers.

De afdeling Hub afdeling bestaat uit 14 collega’s, waarvan er 3 werkzaam zijn vanuit onze locatie in Houston, Texas. Het Hub team rapporteert aan de General Manager Hub Agency. Je directe collega’s hebben jarenlange ervaring binnen de maritieme industrie in een internationale context. Zij zullen jou ook wegwijs maken binnen deze functie.

Wat neem je mee?

- Een HBO-diploma of gelijkwaardige ervaring bereikt door werkervaring in de scheepsvaart agenturen, maritieme industrie (of transport / logistiek);
- Administratief vaardig;
- Accurate werkwijze;
- Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
- Goede beheersing van Microsoft Office 365;
- Energieke zelfstarter met een "getting things done" houding.

Je kunt goed werken in een dynamische omgeving en je beschikt over goede administratieve en communicatie vaardigheden. Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband functioneren. Je hebt kennis van en/of affiniteit met de scheepvaart en hebt oog voor detail om logistieke havenprocessen te begrijpen. Onderdeel van de functie zijn contacten met internationale dienstverleners en klanten. Het vertalen van klantuitdagingen naar efficiente processen voor de Hub dienstverlening geeft jou energie.

Wat wordt er geboden?

- Een veelzijdige en zelfstandige functie binnen een van de grootste en meest innovatieve maritieme bedrijven ter wereld; - Een fulltime dienstverband en een contract van 12 maanden met uitzicht op contract van onbepaalde tijd; - Een goed salaris afhankelijk van leeftijd en/of werkervaring, winstdelingsregeling + 8,33 % vakantiegeld; - Laptop; - Je neemt deel aan onze pensioenregeling met uitstekende voorwaarden; - Je geniet van 31 vakantiedagen per jaar; - Een uitgebreid interne ships agency academy inwerkprogramma, zodat je gedegen jouw rol kan uitvoeren binnen onze organisatie; - Een modern kantoor met uitstekende faciliteiten zoals een bedrijfskantine, eigen fitnessruimte en hoogwaardige IT hard- en software zoals, Office-365 en volledige integratie van MS Teams.

Sollicitatieprocedure

Heb jij het profiel gelezen en heb je vragen? Dan staan wij je graag te woord, we zijn bereikbaar op 010-7200867. Is alles duidelijk en wil je graag solliciteren, laat dan je CV achter via de solliciteerbutton en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Uren 40.00
Regio SCHIEDAM

Inschrijving

De onderstaande velden met een ! zijn verplicht

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
CV-gegevens

CV upload

Bladeren
Werkervaring, motivatie of omschrijving
Nog 900 tekens toegestaan.