Recruiter kinderopvang

Gezamenlijk maken we maatschappelijke impact: we bouwen aan een duurzame samenleving waar alle kinderen de kans krijgen om hun talenten spelenderwijs te ontdekken. Samen met onze 2.700 deskundige en betrokken medewerkers, die elke dag met passie hun werk doen, zijn we er voor de kinderen én ouders. We zijn een maatschappelijke kinderopvang

Solliciteer

Wie zoeken we?

Krijg jij er energie van om op een creatieve en verbindende manier talenten uit deze markt te halen? Heb je kennis van de markt en zie jij de meerwaarde in het bouwen van duurzame relaties? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij bieden je een laagdrempelige en open organisatie met ruimte voor je eigen inbreng.

Werken als Recruiter? Je houdt je dagelijks bezig met de werving en selectie van pedagogisch medewerkers. Je zet je eigen creativiteit in om geschikte kandidaten te vinden en maakt daarbij gebruik van verschillende kanalen. Denk bijvoorbeeld aan LinkedIn, jobboards, onderwijsinstellingen, social media en je eigen netwerk. Daarnaast breng je ook nieuwe, verfrissende ideeën in. Je werkt nauw samen met je collega’s uit je eigen team, van de afdeling HR, de managers van jouw regio en de afdeling Communicatie.

Doordat je verantwoordelijk bent voor alle stappen binnen ons sollicitatieproces heb je een afwisselend takenpakket. Niet alleen speel je een actieve rol in het benaderen en enthousiasmeren van kandidaten, je voert ook de eerste gesprekken en neemt onze managers mee in het proces. Jij houdt van aanpakken en draait je hand niet om voor veel vacatures die zo snel mogelijk ingevuld moeten worden. Je krijgt daarnaast de ruimte om je op het gebied van recruitment verder te ontwikkelen door je eigen aandachtsgebied.

Wat neem je mee?

Je past perfect want je:
- beschikt over een afgeronde hbo-opleiding en je hebt affiniteit met de kinderopvang. Het is een pre als je ervaring hebt binnen deze branche, maar geen must;
- bent enthousiast, oplossingsgericht, proactief en je kan snel schakelen. Ook laat jij je niet uit het veld slaan als je af en toe onder druk komt te staan;
- hebt ruimte ervaring met het screenen van CV’s, het uitnodigen of afwijzen van kandidaten en het voeren van de eerste gesprekken;
- maakt gemakkelijk contact met externe partijen waar we mee samenwerken voor het invullen van de vacatures;
- hebt goed zicht op de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt;
- denkt mee over de meest effectieve wervingskanalen, nieuwe initiatieven/activiteiten en je kan deze tegelijkertijd monitoren en uitvoeren.

Wat wordt er geboden?

Een uitdagende baan in een laagdrempelige, open organisatie, waar je jezelf kan zijn en veel ruimte is voor eigen inbreng. We zijn niet alleen bezig met vandaag maar ook met jouw toekomst. Je blijft jezelf ontwikkelen door scholing, onderlinge feedback en persoonlijke aandacht. Bij ons krijg je: een jaarcontract voor 32-36 uur per week, met uitzicht op een vast dienstverband. Werkdagen zijn op in overleg te bepalen; een salaris tenminste op basis van schaal 8 van de CAO Kinderopvang; 8% vakantietoeslagen een eindejaarsuitkering van 3%; 210 vakantie- en verlofuren op jaarbasis (op basis van een 36-urige werkweek); een vergoeding van je reiskosten; een bijdrage in jouw pensioen bij PFZW en korting bij collectieve zorgverzekeringen; een bijdrage aan je maandelijkse sportabonnement en een fietsplan waarmee het financieel aantrekkelijker wordt om een fiets te kopen; diverse trainingen en cursussen die jij mag volgen.

Sollicitatieprocedure

Is deze baan jou op het lijf geschreven? Wacht dan niet langer en reageer direct! Dit kan via de sollicitatiebutton 'solliciteer'. Mocht jij meer informatie over deze functie willen, neem dan contact met ons op via 030 - 2 33 11 44 of mail ons via potterstraat@u-bossuitzendbureau.nl.

Uren 36.00
Regio HOUTEN

Inschrijving

De onderstaande velden met een ! zijn verplicht

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
CV gegevens

CV upload

Bladeren
Werkervaring, motivatie of omschrijving
Nog 900 tekens toegestaan.