Administratief medewerker Nieuwegein

Jouw nieuwe werkgever is een innovatieve specialist die met name werken met overheidsorganen, maar ook bedrijven in de profit sector weten de weg te vinden naar deze opdrachtgever.

Solliciteer

Wie zoeken we?

Wat ga je doen in deze administratief, ondersteunende rol?

Je gaat het technische team administratief ondersteunen en ontlasten. Je verwerkt gegevens in het klantensysteem, je vindt het dus niet erg om repeterend werk te verrichten. Op termijn kunnen de werkzaamheden uitgebreid worden. Je kunt denken aan het bestellen van materialen, waardoor je meer in de werkvoorbereiding terecht komt.

Wat neem je mee?

- Woonachtig in de omgeving Utrecht (locatie is Nieuwegein)
- Administratieve ervaring is een grote pre;
- Secuur kunnen werken;
- Bij voorkeur een beschikbaarheid van 40 uur per week, maar parttime is eveneens bespreekbaar (minimaal 3 dagen per week);
- Bij voorkeur beschikbaar voor een periode van minimaal 3 maanden. Een vakantie tussendoor kan in overleg, voorkeur voor maximaal 2 weken vakantie. Ook bestaat de mogelijkheid om na de zomervakantie parttime door te werken, ideaal voor een student die vakantiewerk wil doen en daarna tijdens de studie nog wat uren wil werken.

Wat wordt er geboden?

- Een leuke, tijdelijke baan voor minimaal 3 maanden, ook bestaat de mogelijkheid om vanaf september parttime te blijven werken (ideaal voor bijvoorbeeld studenten); - Een gezellige, infrormele werkomgeving; - Een salaris van € 2300,-.

Sollicitatieprocedure

Heb jij het profiel gelezen en is jouw interesse gewekt? Wij ontvangen heel graag je CV. Je kunt dit sturen via de solliciteerbutton. Heb je vragen, bel ons dan op 010-7200867.

Uren 40.00
Regio NIEUWEGEIN

Inschrijving

De onderstaande velden met een ! zijn verplicht.

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
CV gegevens

CV upload

Bladeren
Werkervaring, motivatie of omschrijving
Nog 900 tekens toegestaan.