Senior financieel medewerker

Je komt te werken bij een internationale organisatie, gespecialiseerd in ondersteuning van financieel management.

Solliciteer

Wie zoeken we?

In de functie van senior financial administrator sta je onze (internationale) klanten bij bij hun financiële zaken. Je weet een nieuwe administratie volledig zelfstandig op te zetten en in te richten. Je kan met jouw kennis (complexere) jaarrekeningen opstellen, doet de BTW aangifte voor grotere internationale klanten en beoordeelt BTW aangiften of er iets ontbreekt.
Daarnaast heb je uitstekende klantenservice vaardigheden. Je kent de klanten en hun speciale behoeften. Je bent proactief en je hebt een frequent dialoog met onze klant. Je weet naar hen te luisteren, de behoeften in kaart te brengen en de klanttevredenheid te volgen. Upsales kansen signaleer je en bespreek je met jouw manager. Je weet zowel mondeling als schriftelijk ook in de Engelse taal op een zelfverzekerde manier met de klant te communiceren.

In de functie van senior financial administrator bestaan jouw werkzaamheden uit zelfstandig opstellen van jaarrekeningen, reviewen van verschillende administratie, opstellen van maandrapportages, BTW aangifte & zorgdragen van het tijdig aanleveren, reviewen van de administraties, onboarden en inregelen van nieuwe (internationale) klanten, UBO/WWFT check, mogelijkheid om bij de klant op locatie te werken.

Wat neem je mee?

Voor de functie van senior financial administrator is het van belang dat je beschikt over:
- HBO werk- en denkniveau, opleidingsrichting financiële administratie/ bedrijfsadministratie/ bedrijfseconomie of een afgeronde MBA/SPD opleiding;
- Minimaal 2 jaar recente ervaring bij een boekhoud- of accountancykantoor als assistent accountant of boekhouder;
- Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
- Professionele kennis van de Engelse taal. Kent financiële termen in het Engels en is in staat één-op-één gesprekken met klanten in het Engels te voeren en vergaderingen te leiden;
- Kennis van diverse boekhoudprogramma’s en ExactOnline.

Wat wordt er geboden?

Een baan voor minimaal 24 uur per week, flexibel in te delen; Goede balans werk- privé: Accountor werkt hybride. Thuis of op kantoor, geef zelf aan wat voor jou het beste uitkomt; Salaris tussen de EUR 3.000,- en max. EUR 4.000,- bruto per maand afhankelijk van jouw competenties en ervaring; Als je thuiswerkt: thuiswerkvergoeding en internetvergoeding; Sportvergoeding; Mogelijkheden tot het volgen van (NOAB) trainingen en cursussen; Doorgroeimogelijkheden; Een laptop; Werken in een A+ team: Gezellige en informele organisatie met 42 collega’s.

Sollicitatieprocedure

Is deze baan jou op het lijf geschreven? Wacht dan niet langer en reageer direct! Dit kan via de sollicitatiebutton 'solliciteer'. Mocht jij meer informatie over deze functie willen, neem dan contact met ons op via 030 - 2 33 11 44 of mail ons via potterstraat@u-bossuitzendbureau.nl.

Uren 32.00
Regio NIEUWEGEIN

Inschrijving

De onderstaande velden met een ! zijn verplicht.

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
CV gegevens

CV upload

Bladeren
Werkervaring, motivatie of omschrijving
Nog 900 tekens toegestaan.