Administratief medewerker planning

Met 1900 medewerkers op ruim 350 locaties bieden wij alle vormen van kinderopvang aan. Dit doen wij in samenwerking met ouders, scholen en andere betrokkenen. Wij zijn een stichting die stevig in haar schoenen staat en geen winstoogmerk heeft. Wat we verdienen komt ten goede aan ons primaire proces: het bieden van kwalitatief hoogwaardige professionele kinderopvang waar kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen en vooral veel plezier hebben. Dat maakt ons extra bijzonder!

Solliciteer

Wie zoeken we?

Ben jij dienstverlenend, - en klantgericht ingesteld? Schakel jij snel en makkelijk tussen telefonische klantcontact en administratieve werkzaamheden. Dan zijn wij op zoek naar jou en ga je aan de slag als administratief medewerker planning en klantencontact.

In deze functie ben je samen met je collega’s het 1e aanspreekpunt voor klanten. Binnenkomende vragen handel je zoveel mogelijk zelfstandig af en je verstrekt hierbij de juiste informatie aan de klant. Je gaat aan de slag met het behandelen algemene vragen en verzoeken m.b.t. planningen plaatsing (telefoon, email, web mutaties) en het doorzetten van specifieke vragen zoal bv. over een plaatsing naar de planner.

Onze afdeling onderhoudt de relatie met de ouders, adviseert ouders over onze opvangmogelijkheden en maakt de uiteindelijke plaatsing van de kinderen op één van onze locaties administratief in orde. Het werkproces op de afdeling wordt ondersteund met het kind planningssysteem Flexkids.

Wat neem je mee?

Voor de functie van administratief medewerker planning en klantencontact is het van belang dat je beschikt over:
- MBO 4 werk- en denkniveau;
- Beschikbaar voor 24-28 uur in de week;
- relevante werkervaring waarin jij zelfstandig, accuraat en integer hebt gewerkt?

Wat wordt er geboden?

Een uitdagende baan met ruimte voor eigen inbreng. We zijn niet alleen bezig met vandaag maar ook met jouw toekomst. Bij ons krijg je op basis van een 36-urige werkweek: een afwisselend takenpakket binnen een organisatie met een open en informele cultuur; en uitdagende baan met veel ruimte voor eigen inbreng. Je blijft jezelf ontwikkelen door scholing, onderlinge feedback en persoonlijke aandacht; een contract voor 7 maanden voor 24 - 28 uur week (werkdagen in overleg); een bruto maandsalaris tussen € 2.128,- tot € 2.899,- (schaal 6 CAO Kinderopvang) op basis van een 36-urige werkweek.

Sollicitatieprocedure

Is deze baan jou op het lijf geschreven? Wacht dan niet langer en reageer direct! Dit kan via de sollicitatiebutton 'solliciteer'. Mocht jij meer informatie over deze functie willen, neem dan contact met ons op via 030 - 2 33 11 44 of mail ons via potterstraat@u-bossuitzendbureau.nl.

Uren 24.00
Regio HOUTEN

Inschrijving

De onderstaande velden met een ! zijn verplicht.

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
CV gegevens

CV upload

Bladeren
Werkervaring, motivatie of omschrijving
Nog 900 tekens toegestaan.