HR service expert bij bol.com

Je komt te werken bij bol.com een snelgroeiende webwinkel die meer dan zes miljoen klanten laat kennismaken met hoe eenvoudig winkelen is bij een webwinkel. Met het grootste gemak kiezen zij uit het eindeloze en steeds verder groeiende assortiment van deze winkel met onder meer entertainment, speelgoed, elektronica, klus-, luxe- en babyartikelen. Bij bol.com leveren meer dan 2.200 collega’s een unieke bijdrage om samen retail te veranderen en daarmee het dagelijks leven makkelijker te maken. Daarbij maakt het niet uit welke functie je vervult of in welk team je zit. Met elkaar zijn wij verantwoordelijk voor deze gezamenlijke missie.

Solliciteer

Wie zoeken we?

Sta jij overal positief in en bestaan halflege glazen bestaan niet? Werk jij graag samen bij een ambitieuze en snelgroeiende organisatie? Wil jij werken bij de tofste webwinkel van Nederland en België? Dan zijn wij op zoek naar jou en ga je aan de slag als HR service expert bij bol.com.

In de functie van HR Service Expert bestaan jouw verantwoordelijkheden uit je beheert de personeelsadministratie en -dossiers, je beantwoordt uiteenlopende HR-vragen van medewerkers en leidinggevenden, je zorgt ervoor dat steeds meer antwoorden op het mybol.com., je stelt arbeidsovereenkomsten op en voert de gegevens in van nieuwe medewerkers, je verwerkt mutaties accuraat zodat medewerkers op tijd het juiste salaris ontvangen, je draagt bij aan verbeteringen en innovaties van werkprocessen, samenwerking en systemen.

Als HR Service Expert hou je zo’n 2.300 bol.com’ers fijn aan het werk. Hoe? Door uiteenlopende vragen over de verwerking van personeelsmutaties en arbeidsvoorwaarden snel en accuraat te beantwoorden. Wil iemand meer informatie over de reiskostenvergoeding? Dan verwijs je ze naar onze HR-portal (mybol.com) waar alle informatie te vinden is. Mybol.com update je continu zodat collega’s sneller antwoorden vinden en - ook best lekker - jouw workload daalt.

Gaat een collega intern binnen bol.com een nieuwe functie vervullen? Tof! Jij checkt of dit juist vastgelegd is in de administratie, zodat onze collega zich daar geen zorgen over hoeft te maken. Ook zorg je ervoor dat stukken (van arbeidscontracten tot studieovereenkomsten) op tijd en compleet worden aangeleverd en vervolgens juist verwerkt worden.

Genoeg te doen dus maar je staat er niet alleen voor, want je werkt samen met tien directe collega’s en hebt veel contact met specialisten van de bredere HR afdeling. Uiteraard nodigen we je van harte uit mee te denken over verbeteringen. Heb jij ideeën om HR-processen nóg slimmer te stroomlijnen of nog prettiger samen te werken? We horen het graag én maken er samen werk van!

Je komt te werken op de afdeling People& Services in de Front Office. Deze afdeling bestaat op dit moment uit 10 enthousiaste collega’s die samen het Front en Back Office team vormen. In de Front Office hebben onze HR Service Experts direct klantcontact met managers en medewerkers. Zij beantwoorden via e-mail en telefoon vragen over ons HR beleid en administratieve processen. Daarnaast verrichten Service Experts administratieve werkzaamheden op het gebied van in-, door-, en uitstroom, verlof, verzuim en voorzieningen.

Wat neem je mee?

In de functie van HR Service Expert is het van belang dat je beschikt over:
- HBO opleiding (P&O of HRM);
- Minimaal 2 jaar administratieve HR-ervaring hebt in de 1e-lijn;
- Je weet hoe je (personeels-)mutaties doorvoert;
- Je kunt overweg kunt met een HR-systeem. Bij voorkeur Raet Youforce.

Omdat jij super-enthousiast wordt van HR uitdagingen. En daar dus graag je tanden in zet. Je houdt wel van een beetje hectiek, kunt prima organiseren en behoudt altijd het overzicht, ook als de werkdruk ineens piekt. Prioriteren gaat je soepel af, net als communiceren. Dat is belangrijk, want bij bol.com staan we als HR middenin de business en willen we collega’s persoonlijk verder helpen.

Wat wordt er geboden?

Functie is per direct voor 32 tot 40 uur in de week. Het betreft een tijdelijke opdracht ter vervanging van een zwangerschapsverlof tot in ieder geval februari 2022. Salarisschaal 3 vanaf € 2.400 op basis van veertig uur. Je krijgt een inwerkperiode van vier weken daarna ga je zelfstandig aan de slag!

Sollicitatieprocedure

Is deze baan jou op het lijf geschreven? Wacht dan niet langer en reageer direct! Dit kan via de sollicitatiebutton 'solliciteer'. Mocht jij meer informatie over deze functie willen, neem dan contact met ons op via 030 - 2 33 11 44 of mail ons via potterstraat@u-bossuitzendbureau.nl.

Uren 40.00
Regio UTRECHT

Inschrijving

De onderstaande velden met een ! zijn verplicht.

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
CV gegevens

CV upload

Bladeren
Werkervaring, motivatie of omschrijving
Nog 900 tekens toegestaan.