Klantenservice medewerker Utrecht

Waar kom jij te werken? Je komt te werken bij een van de meest professionele en succesvolle bedrijven in Nederland op het gebied van B2B Inside Sales. Met 150 man ondersteunen ze grote en kleine bedrijven in het werven van nieuwe klanten. Ze maken intensief gebruik van Big Data, doen marktonderzoek en bouwen voor onze klanten een database van hun doelgroep. Daarmee zorgen ze voor hoogwaardige afspraken en salesleads, zodat bedrijven groeien en succesvol zijn.

Solliciteer

Wie zoeken we?

Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het beantwoorden van alle vragen die telefonisch, per mail én via chat binnenkomen. Dit zijn vragen van MBO, HBO en WO studenten omtrent de bestelling, levering en facturatie van hun studieboeken of online studiematerialen.

De tijd om boeken in te leveren en te bestellen zit er aan te komen. Dat betekent veel vragen die binnen komen voor jou om te beantwoorden! Aan jou de taak om de student snel en vriendelijk de juiste informatie te geven waarmee ze direct verder kunnen. Je bent hiervoor telefonisch en schriftelijk communicatief vaardig. Jij kunt daadwerkelijk het verschil maken voor de student en ziet elke vraag en/of klacht als een kans om de verwachtingen van de klant te overtreffen.

De klantenservice is open tussen 08.00 en 21.00 uur op maandag t/m vrijdag. Op zaterdagen is dit tussen 9.00 en 16.00 uur. We vragen jou om je beschikbaar te stellen tussen die tijdstippen. Wees je er van bewust dat we hierin als vereiste stellen dat je minimaal 2 avonden per week en 1 zaterdag per 2 weken beschikbaar bent.

De periode augustus t/m half september is de drukste periode van het jaar voor onze opdrachtgever. Juist in deze periode vragen wij je beschikbaarheid. Bij onze voorkeur zien we dus geen vakanties gepland staan.

Om al deze gesprekken professioneel te voeren, volg je uiteraard eerst een training. Deze duurt 2 dagen. Wij leren je hoe je het beste een telefoongesprek kunt voeren, luistert naar de klant, en alles over de opdrachtgever en de verschillende klantvragen.

Jouw werkdag?
Vandaag start jij om 15.00 uur in de middag. Je bent ingeroosterd tussen 15.00 en 21.00 uur. Er komen deze dag veel vragen binnen over het bestellen van studieboeken. Zo krijg je o.a. telefoontjes over “Er wordt gezegd dat ik iets niet ingeleverd heb…maar dat heb ik wel” en ook “ik heb per ongeluk verkeerde boeken besteld”. Dit soort verzoeken vragen om een luisterend oor, maar vooral een passend antwoord. Dit is aan jou wel besteed! Jij voert leuke gesprekken en iedere student is tevreden met je antwoorden. In de avond zijn er veel minder calls en werk je vooral veel e-mail weg. Voor je het weet zit je werkdag erop.

Wat neem je mee?

Voor de functie van klantenservice medewerker is het van belang dat je beschikt over:
- Je hebt minimaal MBO4 werk- en denkniveau (verkregen door opleiding of werkervaring);
- Je wil tussen de 24 en 40 uur per week werken;
- Je Nederlands is uitstekend in woord en geschrift én uiteraard beschik je over goede computervaardigheden;
- Je kunt goed luisteren, snel denken en helder communiceren;
- Je hebt een positieve instelling, maakt makkelijk contact en bouwt aan de relatie;
- Teamspirit; je werkt wel zelfstandig maar bent onderdeel van een team.

Wat wordt er geboden?

Een betaalde training; inhoudelijk en op gespreksvaardigheden, goed salaris bestaande uit een basisuurloon en een projecttoeslag, reiskostenvergoeding bij >10km óf een thuiswerkvergoeding, flexibele werktijden; je bepaalt zelf grotendeels wanneer je werkt, enthousiaste collega's en een informele werksfeer en een contract; je komt direct bij ons in dienst.

Sollicitatieprocedure

Is deze baan jou op het lijf geschreven? Wacht dan niet langer en reageer direct! Dit kan via de sollicitatiebutton 'solliciteer'. Mocht jij meer informatie over deze functie willen, neem dan contact met ons op via 030 - 2 33 11 44 of mail ons via potterstraat@u-bossuitzendbureau.nl.

Uren 24.00
Regio UTRECHT

Inschrijving

De onderstaande velden met een ! zijn verplicht.

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
CV gegevens

CV upload

Bladeren
Werkervaring, motivatie of omschrijving
Nog 900 tekens toegestaan.